BUKTA NACH - FREDAG - LINE SAUS

Bilde
Event info
 • Friday 22 July 2022
 • 23:00 - 03:00
 • Starts: 00:30

Amtmandens Eftf.
Grønnegata 83
Tromsø

Åpne i google maps

Description

𝐊𝐎𝐍𝐒𝐄𝐑𝐓𝐒𝐓𝐀𝐑𝐓: kl 00:30

Billettpris m/ festivalpass: 180kr + avg.
Billettpris u/festivalpass: 275kr + avg.

Billetter legges ut mandag 6. juni kl 12:00.

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

𝐋𝐈𝐍𝐄 𝐒𝐀𝐔𝐒
I skjæringspunktet mellom Rock og Gotisk Americana finner vi artisten Line Saus.

Vokalisten, gitaristen og låtskriveren fra Tromsø blir beskrevet som å levere melankolske og mollstemte låter som veksler mellom behag og ubehag. Som musikklærer på dagtid, og artist på kveldstid, har Line spilt i ulike rockeband (Pulp Vixen, Polka Jugend, John Walkers), samt hatt flere samarbeidsprosjekt med andre artister, deriblant norsk- amerikaneren Mark Steiner.

De siste årene har hun gått egne veier. Selv om sjangeren har endret seg noe, bærer musikken likevel preg av at Line har forankringer i rocken. De gitarbaserte låtene befinner seg ofte i et blått univers. Murder balladen ”Six Feet Under”, featuring Mark Steiner (2018), som av The Willhelmsen (2018) ble beskrevet som «en av de beste som noensinne er lagd av et Tromsø-band», er et godt eksempel på det. Låten markerte også starten på solokarrieren.

I november 2018 kom påfølgende Ep`n ”Down the Hole” (Lunheim Gramofon 2018), som åpnet opp for flere festivaljobber. Albumet «Waltz in the Vapor» (Fajo Music 2021), som ble beskrevet som «en alvorlig bra debut» og «et album som tråkker deg på tærne, stirrer deg i intenst øynene, og nekter å slippe taket før spilletida er over» i spalten Feedback, og trillet inn en solid femmer (Skog. 2021. Feedback / iTromsø). Samme spalte belønnet også slipp-konserten med en sterk femmer (Hammer. 2022). Altaposten lot seg også forføre og gav også en femmer i sin anmeldelse. Albumet viderefører stemninger fra tidligere utgivelser, der det veksler raskt mellom solskinn og polart lavtrykk. I Sivert Henriksens miks har også denne utgivelsen åpenbare referanser til 60-tallet og dets lydbilde og dramaturgi. Vokalen til Line, som har blitt sammenlignet med artister som Billy Holiday, Mazzy Star og Nancy Sinatra, veksler også mellom det sarte og det intense. Gjennom albumet dras vi inn i en verden av skygger, men der det samtidig glimrer med lys. Det er bare å la seg behage eller uroe...

Tickets

 • Ordinær Billett
  kr 275,00
 • Billett Festivalpass
  Dersom du har festivalpass til Buktafestivalen får du inngangsbillett til Bukta Nach til rabattert pris. Uten fremvist festivalbånd ved ankomst, vil billetten din ansees som ugyldig.
  kr 190,00
 • Choose tickets and finish